sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pytty palasi kotiin

              Yllätys oli suuri, kun Siida voitti Järviseudun Kennelkerhon "vuoden toko-koira" -pokaalin.


                     Neljä vuotta palkinto koristi jonkun muun kirjahyllyä ja nyt sain sen takaisin.                      Onnistuisinkohan nyt myös pitämään sen ..? ;-)

                                                    Toko-toivo itse otti asian rennosti...


Hakukausikin on korkattu tälle keväälle. Pari-kolme kertaa olemme käyneet treeneissä. Kaikki on mennyt hienosti ja tänään tyhjälläkin pistolla tehtiin hienoa laatikkoa. Irtorullan nappaa hyvin ja palauttaa vauhdilla. Pientä rullan tiputtelua aivan mun jalkoihin alkoi ilmaantumaan edellisissä treeneissä. Niinpä tänään Siidalla oli suorat palkat ja teen  rullanpalautus-sulkeisia erikseen muutaman kerran. Tässäkin mun hyväksymä "virhe" vakiintui Siidan käytökseen muutaman toiston jälkeen. Tuon koiran kanssa täytyy olla tosi tarkka mitä hyväksyy ja mistä palkkaa!

Muutenkin olen viime aikoina huomannut   Siidan oppimisnopeudessa tapahtuneen kovasti edistystä. Tai ehkä oppimisnopeus on väärä sana. Ehkä se on oppinut lukemaan mua todella nopeaa ja ymmärtämään mitä haen takaa. Välkkyhän se on ollut aina, muttei erottunut esim poroista millään tavoin -lähinnä päin vastoin. Nykyään taas saa ihmetellä Siidan päättelykykyä ja asioiden yhdistämistä. Ei aina niin helppoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti