keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Syyspuuhaa

Tokokokeen jälkeen olemme Siidan kanssa lähinnä lenkkeilleet ja puuhastelleet kaikkea kivaa. Toki treenailtu on lähes joka päivä, mutta se on ollut ennemminkin sellaista fiilistelyä ja "pientä puuhaa jättipalkalla". Pitäisikin taas tehdä harjoitteluohjelma (ja pysyä siinä!) niin ehkä edistyisimme tokossa.

Viime torstaina kävimme Siidan kanssa paimentamassa lampaita. Vai voiko sitä vielä paimentamiseksi sanoa, kun koira yrittää näykkiä lampaita heti jos en itse ole tilanteen tasalla? Edistystä oli silti tapahtunut :-) Siida pyrki aina toiselle puolelle laumaa kuin missä minä olin. Kohti lampaita kuljettiin keskittyneesti ja niiden lähtiessä pakoon Siida olisi halunnut kaartaa lujaa lauman taakse. Koiran mielestä oli varman epäreilua kun joutui olemaan kiinni liinassa. Kuinka väsynyt Siida olikaan hengailtuaan parikymmetä minuuttia lammasfarmilla!

Hakutreeneissä Siida on harjoitellut kääntymistä ja metsästä pois tuloa kutsuttaessa. Jotenkin tuntuu, että tässäkin lajissa olemme päässeet taas hieman eteen päin. Pitäisi vain uskaltaa kokeilla tyhjääkin pistoa joskus. Se voisi ehkä sujua ihan hyvin. Jos lauantaina...

Agilityssä olemme harpanneet kovasti eteenpäin. Kontakteille himmataan taas kuten kuuluu ja kepit suoritetaan taas loppuun asti. Lähdössä pysyminen aiheuttaa tuskaa. Mä olen aina naureskellut ihmisille joiden koirat eivät pysy lähdössä. Nyt on pilkka osunut omaan nilkkaan oikein kunnolla. Taidan kokeilla Siidan siskon, Pelin blogista lukemaani tapaa. Se vaikuttaa inhimillisemmältä tavaltan kuin vihainen ärähdys ja paikoilleen asettelu. Kun vain ehtisin edes muutaman askeleen jotta voisin palata palkkaamaan...

1 kommentti:

  1. Oletko kokeillut takapalkkaa? Jätän esimerkiksi pallon sinne taakse, kävelen muutaman esteen päähän kuin olisit lähdössä tekemään rataa ja paikoillaan pysymisestä sitten vapautus palkalle? Tätä ei voi tietysti kauhean ptkään tehdä, mutta voisi auttaa aluksi niin saa paremmin sit niitä onnistuneita toistoja.

    VastaaPoista