lauantai 19. lokakuuta 2013

Onnistumisia

Joskus koiraharrastuksissa tulee tunne ettei mikään onnistu ja mistään ei tule mitään. Toisinaan taas kaikki onnistuu ja koiran taidot ottavat harppauksen eteenpäin. Viime aikoina meille on Siidan kanssa tullut joka lajissa pikkuriikkisiä ilon aiheita.

Agility:
Siida pysyy lähdössä :-D (koputtaa puuta). Kokeilin pari kertaa takapalkkaa jolla sain otettua etäisyyttä (Jessicalle kiitos vinkistä :-) ). Tosin takapalkka saa Siidalla aikaiseksi "kyyristelyä" ja jähmettymistä joten montaa kertaa en sitä halunnut käyttää. Se kuitenkin auttoi alkuun ja nyt pystyn jättämään koiran, kulkemaan parin esteen päähän ja palata palkkaamaan. Tosin tarkkana tässä täytyy olla eikä lipsumisia saa tapahtua.

Toko:
Hyppynouto on valmis liike. Ja kympin liike (ainakin tällä hetkellä... ;-P). Myös vinot heiton Siida suorittaa mallikkaasti. Seuraamisen askelsiirtymät näyttävät kivalta. Ruudun paikka löytyy hyvin, vaikka Siida ei näkisi ruutua tehtävänkään. Paljon olisi vielä opeteltavaa voi-luokkaa varten, mutta ollaan me vähän edetty. Ja treenaamiseen nähden paljon ;-)

Haku:
Siida teki viikko sitten ekan tyhjän piston. Ja se oli täydellinen! (Suora eteneminen 50 m, käännös eteenpäin josta kutsuin parinkymmenen metrin jälkeen pois. Ja suoraan mun luo.) Mä olen niiiiiin tyytyväinen. Vähän Siida juoksi rauhallisempaan tahtiin tyhjällä (eka 50 metriä mentiin kyllä lujaa...). Aivan kuin ihmetellen. Ehkäpä se yleensä saa jotain hajuja heti takarajalla... Toki mun haaveena on, että Siida aikanaan tulee itse pois tyhjältä, mutta nyt mulle riittää tälläinen.

Esineruutuakin olemme tehneet taas muutaman kerran. Esineet ovat jo valmiina 50 metrissä. Leveydeitään meidän "ruutu" on edelleen vain n20 m. Hyvin Siida työskentelee ja etsii. Ehkä hieman rauhallisempi tahti auttaisi haistelussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti