maanantai 1. heinäkuuta 2013

SM-tokoilua

Käväistiin viikonloppuna Siidan kanssa haistelemassa tokon sm kisojen tunnelmia. Matka oli kokonaisuudessaan mukava eikä mitään (ainakaan paljon) jäänyt hampaankoloon kisasta. Siidan tuloksesta täytyy sanoa samoin kuin muutkin suomalaisurheilijat : "Kokemusta, kokemusta..."

Siida starttasi alo-luokassa numerolla 88, eli lähes viimeisten joukossa. Niinpä sain jännittää koko päivän suoritustamme. Pahinta oli hermoilla paikkamakuuta ja sitä, tuleeko joku kilpakumppani Siidan luo. Omaan koiraani kyllä luotin, mutta ne muut... Onneksi kaikki olivat meidän ryhmässä fiksusti paikoillaan.

Osasuoritusten pisteet:

Luoksepäästävyys                         10
Paikkamakuu                                 9
Seuraaminen kytkettynä                  9
Seuraaminen taluttimetta                 8
Maahanmeno liikkeestä                  9
Luoksetulo                                     9,5
Seisominen liikkeestä                      10
Estehyppy                                      8,5
Kokonaisvaikutus                           9

Yhteispisteet 179,5 p. ja 17. sija. (Joukkueen sijoitus 6.)

Kootut selitykset: Paikkamakuusta nousi istumaan hetki ennen käskyäni. Seuraamisissa epätarkkuutta. Varsinkin täyskäännöksissä (pitäiskö nekin vihdoin opettaa koiralle ?). Luoksetulossa Siida tuli suoraan sivulle !???!!! Estehypyssä liikutteli hieman jalkojaan. Kokonaisvaikutus kaikilta tuomareilta 9.

Siida suoritti liikkeet ihan hyvin. Varsinkin kun emme ole oikeastaan Kokkolan kisan jälkeen treenanneet tai hioneet mitään liikkeitä. Muutenkin valmistautumisemme näihin kisoihin oli todella aneemista. Mä jotenkin ajattelin, että sm:ssä arvostelu on niin tiukkaa tai jotain, ettei meillä Siidan kanssa ole mitään saumaa. Oli järkytys huomata, että kunnon treenaamisella ja valmistautumisella olisimme yltäneet vaikka mihin -tai sitten ei. Arvostelu ei nimittäin ollut läheskään yhtä tiukkaa kuin esim. siellä Kokkolassa...

Hienoa oli huomata, että Siidaan ei kuumuus juurikaan vaikuttanut. Eikä myöskään viereiset kehät tai muut häiriöt. Eikä yöpyminen vieraassa paikassa vieraiden koirien keskellä. Ainoastaan koiran virittely ennen kehää oli hieman epäonnistunutta. Siida suoritti liikkeet "vaihteella 3 vaihteen 5 sijaan".

Mun täytyy keksiä jotkut hyvät rutiinit kehään menoon. Koiran virittely on se heikoin lenkki tällä hetkellä. Jos en onnistu näissä jutuissa, niin luon Siidalle "kehäkooma"-syndrooman hyvin helposti. Myös oma jännitys on pakko ottaa työn alle ja hallintaan. Ja lisää kokeenomaisia treenejä Siidalle. Ja, ja, ja... Kun vain muistaisi edes puolet...

Tänään "palauttelevissa" treeneissä Siida oli oma reipas, porsasteleva itsensä. :-D Nyt on hyvä aloittaa avo-liikkeidet treenaus "aikuisten oikeesti". Jos vaikka vielä syksyllä ehtisi kokeeseen. Täällä päin kun ei liiemmilti talvisin ole toko-kokeita. Tai sitten keväällä avoon -onhan meillä Siidan kanssa aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti