lauantai 20. heinäkuuta 2013

Lampaita ja toko-treeniä

Kävimme Siidan kanssa viikko sitten lauantaina Oripäässä lampaita katselemassa. Koolla oli mukavan paljon myyttiläisiä. Kouluttajan sanojen mukaan Siida on jo syttynyt lampaille. Nyt vain pitäisi kuulemma aloittaa opettamaan suuntia ja koiran hallintaa... Joo-o jotenkin sitä tuntee itsensä niin avuttomaksi lammasaitauksessa. Ensinnäkin ne lampaat ja niiden liike. Sitten oma koira erittäin korkeassa vietissä vaiston käskiessä tekemään jotain jota koira itsekään ei vielä ymmärrä. Ja ohjaaja, joka sotkeutuu omiin jalkoihinsa. Yrittää siinä nyt sitten opettaa koiralle jotain mistä itselläkään ei ole täyttä selvyyttä. (syvä huokaus)

Varsinaisesti mua ei "paimennuskärpänen" puraissut, mutta olisihan se hienoa saada Siida kaartamaan eri suuntiin JA PYSÄHTYMÄÄN käskystä lampaiden läsnäollessa. Ehdottomasti tarkoituksenani on viedä Siidaa satunnaisesti lampaille jatkossakin. Nähtäväksi jää tapahtuuko sitä kerran vuodessa vai kerran kuussa.

Lopuksi otimme vielä kuvan sisaruksista. Oli jännä havaita kuinka Siida tullessamme kuvauspaikalle kyyläsi muita koiria, mutta kun otin sen hallintaan vierelle, niin Siidalle tuli välittömästi toko-moodi päälle ja ympäristö katosi ja oli vain THE TEHTÄVÄ (istuminen) ja me. (tähän kuuluisi sellainen sydän-hymiö)

                                          Nirri, Peli ja Siida

Paimennuspäivän jälkeen tapasimme sunnuntaina Siidan kasvattajan, Jessican kanssa tokoilun merkissä. Treenit olivat mukavat ja sain ajateltavaa/ideoita Siidan treenaamiseen seuratessani Jessican tapaa toimia Siidan mummon ja enon kanssa. Kiitos siitä :-)


Viime viikolla harrastimme myös maatilamatkailua ja majoittauduimme isäni luo lomailemaan. Siida oppi siellä ollessamme uimaan. Tähän asti Siida on lähinnä kahlaillut ja hyppinyt vedessä. Nyt se meni Katariinan perässä uimaan ja hoksasi kuinka kivaa vedessä onkaan. Siida uiskenteli välillä rauhassa pitkiä kaarroksia ja välillä loiskutteli uinnin lomassa etukäpälillään vesipisaroita, joita sitten tietenkin piti yrittää haukata. Ja näin keksittiin ikiliikkuja... Odottelin miten Siidan iho reagoi jatkuvaan läträykseen vedessä, mutta mitään oireita ei ainakaan tällä lomalla tullut.

Illalla pensaista kömpi kaamea peto! Mutta onneksi urhea bordercollie havaitsi vaaran ja karkoitti tunkeilijan  ennen kuin se ehti hyökätä lauman kimppuun:

                                           S & s ( Siida ja siili)


Eilen meillä oli toinen nuorten koirien toko-ringin koulutus. Kouluttajana oli Tarja Melakari. Pidin todella paljon hänen koulutuksestaan. Sain paljon ajateltavaa ja sulateltavaa. Täytyy jäsennellä kuulemaansa ja poimia sieltä meille sopivat vinkit. Taas tuli huomattua kuinka mielikuvituksetonta treenaamisemme välillä on. Ja hieman rennompi ote  virheisiin voisi olla paikallaan. Ei hän tietenkään katsonut virheitä läpi sormien, mutta muistutti etteivät ne ole maailmanloppu vaan yleensä helposti korjattavissa. Ja saatiin me Siidan kanssa positiivistakin palautetta. ;-) Kai jotain sentään ollaan tehty oikein.

Neva oli tänään häiriökoirana PEJÄ-kokeeen tottiksessa. Se oli niin hellyttävän hämmästynyt kun HÄN pääsi mukaan ja kersa joutui jäämään kotiin. Ja niin itteään täynnä saadessaan kehuja ja rapsutuksia. Taas Nevan luultiin olevan korkeintaan vuoden ikäinen. Hyvä saavutus 9,5-vuotiaalta... 


Loppuun vielä kuva alkukesältä Nevasta parturoinnin jäkeen. Vaikka Nevasta kesäturkissa on ollut enenkin kuvia, niin tässä sen ilme on niin hassu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti