torstai 28. huhtikuuta 2016

  TK 4

Siida tokoili viime sunnuntaina kolmannen ykköstuloksensa EVL:ssä. Näin ollen saavutimme koulutustunnuksen ja joudun varmaan viimein viemään sen näyttelyyn H:ta metsästämään...

Sippuran vire ja olemus kehässä oli todella hyvä. Tai ehkä hieman liiankin lennokas ;-) En itse jännittänyt juuri lainkaan (mitä nyt kämmäsin muutaman noudon palautuksen ja kaukojen käsimerkkien kanssa). Tuomarina Juha Kurtti.

Kokeen osasuoritukset ja kootut selitykset:

Istuminen                                       10
Makuu                                           10
Seuraaminen                                  10
Z                                                    10
Luoksetulo                                      8
Ruutu                                              7
Ohjattu                                          9,5
Kiertohyppynouto                          8
Tunnari                                           8
Kauko-ohjaus                                 7

Yht. 272,5 p. 2.sija ja TK 4

Istuminen ja makuu ok. 
Seuraamsesta tykkäsin itse tosi paljon. Peruutuskin onnistui. Seuraaminen tosin oli ennemmin vietikäs pk-seuruu kuin korrekti tokokävely, mutta onneksi tuomarikin tykkäsi siitä. :-)
Z onnistui myös hyvin ja koira tuntui olevan mukana koko ajan. 
Luoksetulossa Siida kohottautui kyynerpäät ylös ennen luoksetulokäskyä !!!! Stopit itsessään ihan peruskamaa. Osaisi pysähtyä napakamminkin, mutta ei "valunut". Stoppien välit juostiin suurinpiirtein samaa vauhtia.
Ruudussa mokasin itse. Lähetin koiran "tyhjään" ja jäin ihailemaan kuinka suoraan ja hyvällä vauhdilla se liikkuu. Niinpä pysäytin sen liian myöhään. Lisäohjauskäsky ja stop tarvittiin, jotta sain sen ympyrän sisäpuolelle. Loppu ruudusta hyvä. Jälkikäteen nauratti oma käytös. Ja sitäpaitsi Siida ei ole koskaan tehnyt yhtä suoraa ja täydellisellä vauhdilla tapahtuvaa tyhjäänlähetystä, joten saahan sitä ihailla... ;-) ;-) ;-)
Ohjattu oli taas hyvä. "Hieman" vino kapulan luovutusasento edessä.
Uusi liike onnistui todella hyvin, vaikkei pisteet sitä kuvastakaa. Siidahan ei ole tehnyt sitä kokonaisena liikkeenä kuin kerran ennemmin. Kaikki muu liikkeessä meni nappiin, mutta kapulan luovutuksessa tunaroin itse.
Tunnistusnouto oli hieno. Ei merkkiäkään ahdistuksesta, vaan koira juoksi hyvin kapuloille, haisteli, nappasi oman ja palautti innokkaasti. Taas tumpeloin kapulan luovutuksessa...
 Kauko-ohjaus perushuonoa. Viimeisessä istu-maaha-vaihdossa Siida nousi seisomaan joten jouduin käskemään uudelleen. Hätäilin käskyjen kanssa itse, mikä varmaan vaikutti väärään asentoon.

Kaikenkaikkiaan kiva koe, kiva vire koiralla ja tuloskin oli ihan kiva ;-) Muutenkin tarvitsimme tämän onnistumisen. Itsellä on ollut kaiken epäonnen ja pettymysten keskellä turhautunut olo tokoon ja kykyyni kouluttaa. Nyt täytyy miettiä yrittääkö hakea vielä toista ykköstä ja osallistumisoikeutta SM:iin vai jättääkö tokoa hieman tauolle ja keskittyä maastolajeihin. Tosin Siidalla saattaa alkaa juoksukin tässä keväällä, joten silloin emme ehtisikään keräämään tarvittavia tuloksia. En tiedä sotkeeko talven pennutus juoksurytmiä vai ei.

Kuvia seuraa joskus myöhemmin jahka jaksan/ehdin niitä lataamaan.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti