maanantai 9. marraskuuta 2015

Yhden koiran talous

Tässä on opeteltu reilun kuukauden eälmään vain yhden koiran kanssa. Vieläkin kotiin tullessa alitajunta odottaa Nevankin saapuvan ovelle. Eteinen on kovin tyhjä vain yhden koiran hyöriessä jaloissa. Puruluupaketit kestävät iäisyyden kun on vain yksi syöjä. Pakastinkaan ei meinaa tyhjentyä luista yms.

Siida oli selvästi huolissaan musta ensimmäiset päivät Nevan poismenon jälkeen. Se seurasi mun mielialoja makoillen vähän sivummalla. Aina heti, kun vaivuin ajtuksiin, Siida juoksi mun luo ja yritti kiivetä syliin, heilutti häntää ja nuolla naamaa. Kun havahduin nykyhetkeen, se heittäytyi sivummalle makoilemaan. Lenkillä se juoksenteli tutkimassa ympäristöä, mutta heti kun rupesin ikävöimään Nevaa, Siida ilmaantui jalkoihin pyörimään ja heiluttamaan häntää. Terapeutti vailla vertaa. :-)

Nevan menettäminen otti niin koville, ettei treeni-intoa juurikaan ole ollut. Hyvin on Siida kestänyt hieman rauhallisemmankin ajanjakson. 

18.10. Kauhavalla järjestettiin metsäjälkikoulutus. Osallistuimme sinne Siidan kanssa, vaikka meillä olikin takana vain viisi jälkeä. Meille ei silti naurettu. Itse asiassa Siida jäljesti todella hyvin ja ilmaisi kepit (juu, jälkiharrastajien kauhuksi olen ottanut kepit heti mukaan ;-) ). Se oli Siidan ensimmäinen vieraan tekemä jälki ja lähes tunnin vanha. Niin vain bc yllätti mut ja jäljesti lähes täydellisesti. Hieman ensimmäisen kepin jälkeen ei tahtonut keskittyä, mutta petrasi loppua kohden. Kouluttaja ei meinannut uskoa meitä lähes untuvikoiksi tässä lajissa. (Tähän monta sydänhymiötä !) Olin niin ylpeä Siidasta. Huomaa, että koira on tottunut käyttämään nenäänsä.

Jälkikoulutuksen päätyttyä ajelin Ilmajoelle viemään Siidaa treffeille Messin kanssa. Hetken leikittyään Messi astui Siidan ja pariskunta oli nalkissa lähes puoli tuntia. Nyt vain odotetaan...

Tokon uusia liikkeitä on hiottu pikku hiljaa. Uusi merkin kierto-nouto-hyppy-hässäkkä on itse asiassa melko simppeli liike. Paljon siinä on toki eri osasia joita treeenata, mutta tämän liikkeen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia. Sen sijaan ruudun "merkitön merkki" on joku salaliitto bordercollieita vastaan. Moni tuttava tuskailee -minä myös- koiran kaartaessa eteen lähetyksessä. Vaikka ympyrän halkaisija on 4 metriä, niin on haastavaa saada bc:n kaikki jalat mahtumaan ympyrän sisään. Tämän liikkeen kanssa lähtee järki !

Haussa meitä koko kesän piinannut ilmasuongelma tuntuu ratkenneen. Täytyi vain palata ilmasussa taakse päin ja muistuttaa koiralle pala palalta kuinka homma tehtiinkään. Aikaahan se ei vienyt kuin muutaman viikon.  Viimeiset muutamat treenit ovat sujuneet hyvin. Tähän on hyvä päättää "hakukausi" ja keskittyä mahdollisten pentujen tuloon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti